Arkivet

Här publiceras tidigare artiklar om evenemang m.m.

Bussresorna genomförda

Lördagen den 16 juni gjordes bussresorna från Taberg till Slottsmöllan och vice versa. Det var ett stort intresse för resorna som lockade 90 personer i de två bussarna. Den norra bussen gick från Taberg och söderut och den södra bussen gick norrut till de 6 platser vi valt ut denna gång. Slottsmöllan, Oskarström, Landeryds järnvägsmuseum, Nissafors Bruk, Rasjö masugnsruin och Tabergsgruvan.

I Taberg visades gruvan av Ingrid Svalander. Lennart Davidson lotsade oss till Rasjö. Halvard Nilsson och Leif Hammarstig berättade om Nissafors Bruk. På Landeryds järnvägsmuseum åt vi lunch och tittade på ånglok. Sedan vidare via Hyltebruk, Rydöbruk och Nissaström till Oskarström, där Owe Dammvik och Göran Svelenius tog emot oss. Efter kaffepaus där och berättelser om Oskarström gick färden till Slottsmöllan där Sven Rautenberg roade oss med intressanta berättelser. 

På bussarna från Ivar Svenssons Trafik AB hade vi chaufförerna Roland Jansson och Torbjörn Dyesson samt bussvärd/guider Annika Jarenmark och Ann-Marie Lindström!

Stort tack till alla inblandade!

/Göran Fritzon och Peter Petersson

Bilder från resan finns här.